"360° Panorámák, Stay Hungry! Stay Foolish!"

Metró4: fúrópajzs

July 25th, 2010 Posted in Uncategorized

Ipari panoráma következik ami szépnek ugyan nem szép de talán érdekes.

Korábban mutattam már képet a 4-es Metró építéséről amikor sikerült a Fővám téri állomásra érkező dél pajzsot megörökíteni.

Engem mindig az izgat nagyon ami nem látszik, jelen esetbe az, hogy milyen az a több mint 100 méter hosszú gép ami keresztül ássa magát a város alatt, és teszi mindezt úgy, hogy a pajzs (maró tárcsa) előtt még föld/agyag/kő van a gép vége után meg egy kész alagút.
Szóval engedélyt kértem és kaptam – ezúton is köszönöm – a fotózásra. A Keleti pályaudvarnál most befejeződik a fúrás és amikor lent jártunk akkor a déli pajzs már részben szétszedve állt az északi pedig éppen csak, hogy kijött az alagútból. Szerettem volna több képet is készíteni, de a szerkezet nagy részében annyira szűk a hely, hogy nem volt lehetőség (vagy inkább értelme) panoráma fotót készíteni.

Csak az érdekesség kedvéért: 8 hidraulikus motor, összesen 4182kNm forgató nyomatékot ad le. A meghajtó teljesítmény 1200 kW illetve 1632 lóerő, a sebessége 12-20m / nap.
Pihe is velem volt, érdemes megnézni az ő képeit is!

Klikk a képre / Click to the picture :

Kiterített kép (equiangular Version)

  1. 2 Responses to “Metró4: fúrópajzs”

  2. By Pihe on Jul 25, 2010

    Iszonyat zsír összeállítás lett! Ide kevés volt az állókép, a tizedét nem tudtam volna bármilyen hosszú fotózással így átadni.

    Respect!

  3. By Zsákai Péter on Jul 29, 2010

    Igaza van Pihe Pajtinak, mégiscsak kéne itthonra egy ilyen fúrópajzs. 🙂 jól körbejártam a témát, köszönet! riszpekt részemről is. 🙂

Post a Comment